Startklaar....?!

JA!

Een plan, een goed verhaal, een visie en een missie. Wat wil ik brengen? Een mooi product of professionele dienst waar behoefte aan is in de huidige turbulente markt.

 

Een eigen onderneming starten, er komt nogal wat bij kijken!

 

Na de vorm en inhoud aan het verhaal komen er nogal wat verplichtingen en praktische zaken bij kijken. Een website, ga ik die zelf maken of laat ik die maken? En wie gaat dit dan doen? Een logo en huisstijl, werkmiddelen maar ook verzekeringen, algemene voorwaarden, en een uurtarief! Een uitdaging om je te gaan verdiepen in al deze zaken. Hier heb je veelal nog niet eerder mee te maken gehad om op een goede manier je vak uit te oefenen.

 

Uiteindelijk is het plaatje, meestal na een aantal maanden van voorbereiding en onderzoek, compleet. Dan dient de volgende vraag en uitdaging zich aan: 'Hoe vertaal ik dit naar de buitenwereld?' En de allergrootste uitdaging: 'Hoe kom ik aan mijn klanten?' Het liefst ga je direct aan de slag met de opdrachten die je in de schoot worden geworpen! Maar hoe? Als jouw potentiele klanten nog helemaal niet bekend zijn met jouw product of dienst en geen idee hebben van jouw bestaan en de mogelijkheden. Kortom: 'Hoe bereik ik mijn klanten en hoe vinden zij mij?' Marketing & Communicatie, een vak waarin je je ook moet verdiepen om je eigen bedrijf te promoten en je product of dienst te verkopen en op een prachtige manier neer te zetten. Een goede website en een hoge weergave in de google zoekresultaten. Mailing, flyers, promotieartikelen, koude acquisitie.... Dit kost veel tijd, energie en geld en levert relatief weinig op. In slechts 1 week tijd kom ik er achter dat de beste manier om je verhaal over te brengen en potentiele klanten te werven is door te  NETWERKEN! We doen tegenwoordig het liefst zaken met de persoon, iemand die we vertrouwen en die we via via of misschien zelfs wel persoonlijk kennen. Na een jarenlange slechte economie lijken we elkaar meer te gunnen. We helpen elkaar graag om door moeilijke tijden te komen en om elkaars business te promoten en te helpen van de grond te komen.

 

Nu de praktische zaken zijn geregeld, de dienstverlening haar vorm en inhoud heeft gekregen en het netwerken ook is begonnen en zich nu al heeft bewezen als meest waardevolle element van het ondernemerschap overheerst bij mij de vraag: 'Ben ik startklaar?!'

 

Een sprong in het onbekende diepe, een toekomst vol mogelijkheden, een waardevolle zet!

 

Maak kennis met "Marcha van Zuilen" | HR Advies & Interim Management.

 

www.marchavanzuilen.nl

info@marchavanzuilen.nl

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0